Top

Tamarindus indica

  • Tamarindus indica
  • Tamarindus indica
rating 5
(5 / 1 Reviews)
3,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Tamarinde

Herkomst:

Oost-Afrika

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De tamarinde is een bekend ingrediënt in de Aziatische keuken, maar komt van oorsprong uit het oosten van Afrika. Later is de soort naar India gebracht (op dit moment de grootste producent) en de plant wordt inmiddels in veel tropische gebieden geteeld voor de peulen en het harde hout. Het is van nature een boom tot 25 m hoog met geveerd blad en gele bloemen. De bruine peulen kunnen 15 cm groot worden en bevatten donkerbruin vruchtvlees dat zoetzuur smaakt en veel suikers, vitamine B en calcium bevat. Naast een gebruik in de keuken wordt van dit vruchtvlees ook tamarindesiroop gemaakt voor frisdrank en een traditioneel medicijn tegen koorts. De soort kan goed tegen droogte en felle zon en kan bij ons gehouden worden als kamerplant.  

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst aanschuren met schuurpapier en vervolgens 24 uur laten weken in water. Zaaien bij 20-25 grC in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia) 


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Eleni Valentijn (08-09-2017) rating 5 Deze zaden kan en is ook makkelijk buiten te kweken.
Het is nu vandaag 7 september en zag net dat er twee zaden zijn ontkiemd onder de 20 graden. En ik heb nu meer dan 18 planten buiten gekweekt tussen de maand maart en juli.
En deze zaden zijn dus van juli. Ik had hiervoor al 5 planten die binnen gekweekt waren in 2015 en nu zijn ze nog steeds buiten. Dus zeer makkelijk om binnen en buiten te kweken. Groeit wel langzaam binnen en buiten.

Type de code over