Assortiment

Kuipplanten / Gele oleander (Thevetia peruviana)

Gele oleander (Thevetia peruviana)
0 Reviews | Review toevoegen

Een kleinblijvende, tropische struik met sterk geurende, gele bloemen en sierlijke zaden die ook wel geluksnoten worden genoemd.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 4,00
per 3 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Gele oleander / Geluksnoot / Peruaanse rinkelboom

Herkomst:
Tropisch Amerika

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
De gele oleander is een kleinblijvende tropische struik die bij ons mooi kan groeien als kuipplant met een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius. In de natuur wordt de struik maximaal 2 meter groot en hij maakt smalle bladeren met een waslaag tegen droogte. De sterk geurende, gele bloemen worden 7 cm groot en vormen gele vruchten die naar rood rijpen en vervolgens zwart indrogen. Alle delen van de plant zijn zeer giftig, maar een aantal vogels kan de vruchten zonder problemen eten. De giftigheid komt door de stof thevetine die op het hart werkt. In Mexico wordt een sterke verdunning van het plantensap toegepast tegen koorts, kiespijn en maagzweren, en minder verdund als visvergif. De zaden zijn heel sierlijk (zie afbeelding 2) en worden in Azië ook wel geluksnoten genoemd. Ze zouden geluk brengen.

Zaaibeschrijving:
Let op: zaden zijn giftig!
Laat de grote zaden 24 uur weken in lauwwarm water en zaai ze in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Pazzi per le Piante (blog)
Foto 3: NatinSpicyGarden.com 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.