nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Voodoolelie (Typhonium venosum) Voodoolelie (Typhonium venosum) Voodoolelie (Typhonium venosum)
Voodoolelie (Typhonium venosum)
Voodoolelie (Typhonium venosum)
Voodoolelie (Typhonium venosum)

Voodoolelie (Typhonium venosum)

De voodoolelie is een bizarre bloem uit India die ook wel bekend staat onder de Latijnse naam Sauromatum venosum. De plant groeit vanuit een knol die elk jaar groter wordt en moet op een koele plaats (rond de 10 graden Celsius) overwinterd worden. In de lente kunt u de knol ingraven in de tuin en in de herfst weer opgraven, of u kunt de plant het.. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De voodoolelie is een bizarre bloem uit India die ook wel bekend staat onder de Latijnse naam Sauromatum venosum. De plant groeit vanuit een knol die elk jaar groter wordt en moet op een koele plaats (rond de 10 graden Celsius) overwinterd worden. In de lente kunt u de knol ingraven in de tuin en in de herfst weer opgraven, of u kunt de plant het gehele jaar in een pot houden. De naam 'voodoolelie' zou afkomstig zijn van het feit dat de soort zelfs tot bloei komt als u de knol in de lente gewoon op de vensterbank legt. De bloem is bruingeel gestippeld en ruikt een paar dagen onaangenaam om insecten voor de bestuiving aan te trekken.

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in zaai- en stekgrond en op een warme plaats binnenshuis laten kiemen. Grond daarbij constant vochtig houden.

Familie: Araceae
Latijnse naam: Typhonium venosum
Nederlandse naam: Voodoolelie
Oorsprong soort: India

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 1: Francis Renaud via Flickr
Foto 2: Alan Gregg via Flickr
Foto 3: Morgan Hartt via Flickr

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 2 beoordelingen
0
1
1
0
0

Mattias

de zaden zijn 2 keer niet uitgekomen. en de tweede keer zaten er zelfs maar 4 in het zakje. maar zaden van andere soorten kwamen wel uit.


Roman

Knollen kunnen vries verdragen. Na 10 jaar blijft deze plant zich vermeerderen in mijn voortuin. Nog nooit uit de grond gehaald. Zaadbollen ontstaan rond augustus.