nl en
๎Œ”

Tropisch / Manilla Palm (Veitchia merrillii)

Manilla Palm (Veitchia merrillii) Manilla Palm (Veitchia merrillii)
Manilla Palm (Veitchia merrillii) Manilla Palm (Veitchia merrillii)
Manilla Palm (Veitchia merrillii)
1 Reviews | Review toevoegen
Een mooie palm van de Filipijnen met een bijzondere stam en in de natuur felrode vruchten rond eind december. Vandaar ook wel kerstpalm genoemd. Goed geschikt als kamerplant.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 4,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Veitchia merrillii
Nederlandse naam: Manilla-palm / Kerstpalm
Herkomst: Filipijnen

Een heel sierlijke palm van de Filipijnen die het goed doet als kamerplant. Het is in de natuur een kleine palm van maximaal 5 meter groot met blad tot 1,5 meter lang die veel is aangeplant in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. De stam begint breed, heeft daarna een aantal ringen en is bovenin groen, waardoor deze heel decoratief is. De bloeiwijze kan wel 60 cm groot zijn en bestaat uit groengrijze bloemen. Deze bloemen worden gevolgd door 3 cm grote, groene vruchten die richting eind december felrood kleuren. Vandaar dat deze palm ook wel kerstpalm wordt genoemd: rond kerst is hij mooi versierd. Zorg voor een lichte standplaats en geef de plant regelmatig water.   

Zaaibeschrijving: Zaden enkele uren laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en rond 25 grC laten kiemen. Grond daarbij constant vochtig houden.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 1: Harryp.jalbum.net
Foto 3: Forest en Kim Starr (CCA-3.0)

Sorteren op:

Review toevoegen
Florance - 14-09-2021 22:01

De zaden zijn niet echt vers. Dat is wel een ding blijkbaar bij manilla zaden. Ik heb ze hier 2x besteld die deden het niet, en heb zaden mee genomen vers van vakantie en kreeg er een instructie bij die sterk afwijkt wel van de ons zaden instructie. Misschien heeft iemand er wat aan ๐Ÿ˜Š dus belangrijk is vers en lang laten weken en pellen!! Je kan ze op water laten ontkiemen of in een ziplockzakje dan zijn ze binnen 2 weken ontkiemt! Dus pellen en ongeveer max 1 week in de thermosfles met warm water (elke dag verversen) en dan in een zakje in natte watjes en dan moet het binnen no time goed komen. Ik heb nu 7 kleine manilla palmen en 8 ontkiemde zaadjes :) en goed warm houden is belangrijk.